uskalla unelmoida

Viime viikonloppu ja tämä päivä ovat olleet minulle jotenkin erityisen hienoja ja merkityksellisiä, suorastaan pysäyttäviä ja sykähdyttäviä. Tunnen suurta kiitollisuutta ja rakkautta ja niin paljon iloa siitä, että olen saanut tavata niin upeita ihmisiä ja olla niin upeiden ihmisten seurassa. Ihmisten, jotka uskovat rakkauteen, hyvään ja unelmiin. Ihmisten, jotka jakavat kanssani uskon siihen, että kaikella on jokin tarkoitus.

Kuulin tänään tarinan, joka jäi vahvasti mieleeni. Tapaamani upean ja niin ihanan naishenkilön vaari oli aina sanonut hänelle pienenä tyttönä että "lapsuus loppuu siihen kun tuntuu että mikään ei ole mahdollista". Ja hänen vaari olikin loppuun asti elänyt näyttäen esimerkkiä siitä, että kaikki on mahdollista. Ja tällä on ollut suuri vaikutus siihen, että hän nyt aikuisena naisena uskoo kaiken olevan mahdollista. Tämä oli mielestäni pysäyttävä lause tämä vaarin lause. Ja se sai ajattelemaan asiaa jota usein ajattelen, miksi ihmiset unohtavat unelmoinnin ja itseensä uskomisen taidon lapsuuden jälkeen? 

Toinen juttu, mikä jäi mieleeni tästä kohtaamisesta oli Hc Andersenin mietelause jonka kuulin : "Elämä on kaunein satu". Elämässä niin paljon on kiinni siitä miten me sitä katsomme, miten suhtaudumme ja miten haluamme nähdä maailman. Kaikessa on jotain hyvää ja eteenpäinvievää ja kaikessa on mahdollisuus. Vaikeudet ovat mahdollisuuksia, jos haluat nähdä ne niin. Elämä on tarina kompastumisista ja oppimisista siitä syntyvistä oivalluksista.

Tapasin tänään myös toisen upean naisen. Naisen, jolla on usko hyvään ja siihen että kaikella on tarkoitus. Hänestä säteili niin hyvää valoa ja energiaa, että olen edelleen ympäröity sillä. Hetkemme kahvilassa jää ikuisesti mieleeni. Olen niin kiitollinen.  Hänelläkin on takana oma tarinansa johon liittyy paljon kompastumisia ja oppimisia ja niistä on syntynyt halu auttaa ja tehdä hyvää.

Hän kertoi minulle ihanan tarinan lapsuudestaan ja siitä, kuinka hän lapsena usein avasi parvekkeen oven ja tunsi auringon säteet kasvoillaan ja vain unelmoi. Keskustelimme paljon siitä, mihin se unelmoinnin taito vanhetessa oikein katoaa ja miksi ihmiset elävät tehden asioita arvomaailmansa vastaisesti. Ei ole mitään parempaa kuin ympäröidä itsensä ihmisillä niin arjessa kuin työssäkin ihmisillä jotka jakavat samat arvot. Tämä ihana nainen on minulle juuri sellainen, arvostan ja kunnioitan häntä syvästi.

Keep your values positive because your values become your destiny
— Mamatha Gandhi

Viikonloppuna sain kuulla myös rakkaan ystäväni ajatuksia siitä, kuinka meidän pitäisi elää kuin pieni lapsi. Hän esitti puheessaan lauseen: "Mieti mitä lapsi tekee opetellessaan kävelemään?". Lapsi kaatuu ja nousee ylös, kaatuu ja nousee ylös, kaatuu ja nousee ylös. Lapsi ei anna periksi vaan kaatuu ja nousee ylös niin kauan, kunnes oppii.

Tämä on asia mitä monien meistä olisi hyvä miettiä erityisesti silloin kun vain haluamme jotain, mutta emme ole valmiita tekemään työtä sen eteen. Tai jätämme unelmamme toteuttamatta koska meillä ei ole sitä tai tätä. Ei muillakaan ole! Mutta niillä jotka tekevät on uskallus yrittää, kaatua ja yrittää uudestaan, kaatua ja nousta ja kaatua ja nousta ja oppia. Se tarina on jokaisen menestyjän takana. Unelmat eivät ole vain unelmoimista varten, ne on toteuttamista varten. Ja mikään ei tule valmiina. Kaikki kehitys vaatii toimintaa, harjoittelua ja ihmisenä kasvamista. Pienen lapsen unelmointikyky ja periksiantamattomuus ovat asioita joista jokaisen tulisi ottaa mallia. Matkan varrella kuuluu kaatua monta monituista kertaa.

A child can teach an adult three things: To be happy for no reason. To always be curious. To fight tirelessly for something.
— Paul Coelho

 

Tänään illalla sain ilon tavata vielä yhden upean ja vahvan naisen. Ja vahvuudella tarkoitan ihmistä, joka säteilee hyvää energiaa, uskoo hyvään, uskoo rakkauteen ja uskoo positiivisuuteen ja unelmien voimaan. Meidän tapaamisesta jäi päällimmäisenä mieleen kiitollisuus kohtaamisestamme ja se, kuinka mikä tahansa on mahdollista jos vain uskoo niin. Kerroin hänelle tarinan jonka itse luin jokin aika sitten. Tarina on pysäyttävä ja koskettava ja herättävä. Se menee suurinpiirtein näin:

Vanhempi eläkkeellä oleva nainen huolehti pienestä lapsenlapsestaan. Auto liukui yllättäen lapsen päälle niin, että lapsi jäi auton alle jumiin. Nainen nosti auton lapsen päältä, yksin. Tämän jälkeen tarina levisi uutisiin ja toimittajat alkoivat lähestymään naista haastatteluin. Nainen kuitenkin linnottautui kotiinsa eikä avannut ovea kenellekään. Hän ei myöskään vastannut puhelimeen vaan sulkeutui täysin.

Eräs kirjailija, joka on tutkinut paljon menestyneitä ihmisiä ja ihmisiä jotka tekevät isoja juttuja elämässään, kuuli asiasta ja halusi ehdottomasti päästä tapaamaan naista. Hän ei antanut periksi, vaan lähetti kirjeitä kunnes vihdoin pääsi tapaamaan naista. Kun hän kysyi miksi nainen oli linnoittautunut tälläisen urotyön jälkeen yksinäisyyteen, oli vastaus hyin pysäyttävä ja herättävä ja se meni suurinpiirtein näin: "Kun nostin auton lapsenlapseni päältä, tajusin ihmisen voimat, omat voimani. Tajusin mikä kaikki olisi elämässäni voinut olla mahdollista. Mitä kaikkea olisin voinut tehdä jos olisin uskonut omiin voimiini."

Hän siis ymmärsi siinä hetkessä kun ihme tapahtui, että hän olisi elämässään pystynyt mihin vaan. Hän tunsi olonsa siis surulliseksi ja epäonnistuneeksi, koska oli elänyt elämänsä siihen asti tyytyen. Kirjailija sai käännettyä asian positiiviseksi tälle naiselle, ja hän eli elämänsä viimeisen osion onnellisempana kuin koskaan, tehden asioita joita hän oli aina halunnut tehdä.  Koskaan ei ole liian myöhäistä elää loppuelämäänsä onnellisena.

It´s never too late to be what you might have been
— George Elliot

Kun olemme lapsia, osaamme unelmoida isosti eikä unelmillamme ole rajoja. Ajattelemme kaiken olevan mahdollista ja harjoittelemme niin kauan kunnes onnistumme. Emme näe ja aseta itsellemme rajoja ja esteitä. Miksi sitten kadotamme kyvyn uskoa siihen, että kaikki on mahdollista? Miksi lakkaamme uskomasta siihen, että pystymme mihin vaan jos vain haluamme ja harjoittelemme? Miksi emme enää uskalla unelmoida isosti juuri niistä asioista mistä todella haluaisimme? Tornissa asuva prinsessa ja astronautti ovat pikkuhiljaa saavuttamattomissa ja niiden tilalle tulee joku järkevä työ, omakotitalo ja ehkä auto.  Pikkuhiljaa meille aletaan syöttämään "totuuksia" ympäröivien ihmisten puolelta.

Vanhempamme ja opettajamme esimerkiksi, alkavat kertomaan meille mikä on mahdollista, mikä on järkevää, mistä kannattaa unelmoida ja mikä on ihan mahdotonta ja turhaa edes unelmoitavaksi. Unelmamme alkavat pienenemään ja pienenemään yteiskunnan ja muiden ihmisten normien mukaisiksi ja lopetamme lopulta unelmoinnin usein kokonaan ja tyydymme siihen mitä pitää olla, mikä on yleisesti hyväksyttyä ja järkevää. Emme enää kuuntele omaa sydäntämme. Teemme sitä mikä on järkevää, emmekä sitä mikä tuntuu sydämessä hyvältä. 

Asiat, mistä me aikuisena usein unelmoimme on loma, raha, menestys tai se, että ei tarvitsisi tehdä töitä. Mutta tiedätkö, silloin kun teet sitä mitä rakastat, ei työ tunnu työltä ja haluat tehdä sitä vaikka sinun ei tarvitsisi sitä rahan takia tehdä, silloin menestys tulee itsestään etkä haaveile enää lomastakaan koska elämä maistuu niin hyvältä. Elät lomaasi arjessa inspiroituneena.

Choose a job you love and you´ll never have to work a day in your life
— Confucius

Minä uskon, että jokaisella meillä on oma lahja. Minä uskon, että jokaisella meistä on oma tarkoitus täällä maan päällä ja seuraamalla sydäntämme pääsemme sen tarkoituksen äärelle. Ja kun löydämme sen, pystymme elämään ilosta ja rakkaudesta käsin ja lisäämään hyvää tähän maailmaan ja samalla myös menestymme, huomaamatta.

Uskalla siis unelmoida, uskalla seurata omaa sydäntäsi ja avautua itsellesi siitä, mikä oikeasti tekee sinut onnelliseksi ja iloiseksi, mistä oikeasti saat energiaa. Uskalla etsiä, etsi niin kauan kuin löydät. Ja kun löydän asian, jonka ajatteleminenkin kutkuttaa sydäntäsi, asian, jota tekisit vaikka sinun ei tarvitsisi tehdä sitä rahasta, asian, joka tuntuu luonnolliselta juuri sinulle...sillon pysähdy. Se on se. Silloin on sinun tehtävä alkaa tekemään töitä sen eteen.

Kuva: Mika Räsänen

Kuva: Mika Räsänen

Kaikki on mahdollista. Kun sinä oikeasti haluat ja olet valmis tekemään töitä sen eteen. Unelmat ovat sydämesi pyyntöjä. Seuraa sydäntäsi, etsi oma lahjasi ja ala toteuttamaan sitä. Se on sinun lahjasi maailmalle <3

PicMonkey Sample-3.jpg